Avon hajápolás

Miért változik a hajtípusunk?

A haj lehet egyszerre zsíros is, száraz is, csakúgy, mint a fejbőr. Valójában a haj és a fejbőr az évszakoktól függően, a hormonális változások hatására, az életstílusban és a táplálkozásban bekövetkezett változások miatt állandóan változhat.

Miért töredezik a legtöbb ember hajvége?

A hajszál legnagyobb igénybevételnek kitett része a hajvég. Ezt éri a legtöbb fizikai és kémiai hatás. (Hajvasaló, sütővas, fésű, kefe, festék, szőkítő, dauervíz) Tengerparti nyaralás után mindig szárazabb, töredezettebb a hajam. Miért? A tengervízben lévő sókristályok és homokszemek hamar megszáradnak a hajban és durva tapintásúvá teszik azt. Sós vízben való fürdőzés után mindig öblítse le haját édes vízzel is. Este olyan sampont használjon, mely gyengéden, de alaposan távolítja el a homok- és sókristálymaradványokat. Tegyen fel gyakrabban hidratáló, regeneráló hajpakolásokat.

Igaz, hogy a haj ugyanúgy öregszik és gyengül, mint a bőr?

Igen, a legújabb kutatások ezt támasztják alá. A haj öregedése során a hajszálak átmérője csökken, maguk a hajszálak érzékenyebbé és törékenyebbé válnak, a haj veszít fényéből és rugalmasságából. Az Advance Techniques hajszerkezet-erősítő sampon, balzsam és pakolás erre a problémára kínál hatékony megoldást. Erősítik a haj szerkezetét, vitalitással töltik fel és egészségesen ragyogóvá varázsolják az elvékonyodott, töredezett, elöregedett hajat.