Avon illatok


Miért más illatúak a parfümök más embereken?

A test kémiája, a táplálkozás és a kor hatással van az illatainkra. A parfümök illóolajokat tartalmaznak, melyek különböző hatással vannak bőrünk olajaira. Néhány könnyebben beszívódik, mint a többi, emiatt egyensúlytalan állapot alakul ki, és ebből ered az illatok különbözősége.

Miért nem érezzük magunkon a kedvenc illatunkat?

Ez az illattal való telítettség miatt van. Megszokja a saját illatát, ezért nem érzi. Különleges alkalmakra viseljen más aromákat, vagy időről időre változtassa meg parfümjét.

Hová permetezzem a parfümöt?

Közvetlenül a pulzuspontokra, a csuklók belső oldalára (ne dörzsölje össze őket!), a könyökhajlatba, a fülek mögé, a térdhajlatba és a dekoltázsra. Fújjon egy kevés parfümöt a levegőbe és sétáljon keresztül az illatfelhőn! A kölniket bátran permetezheti egész testére és hajára, így az illatkapszulák minden mozdulatával felszabadulhatnak.

Mire használhatók még a parfümök?

Tehet néhány cseppet a fürdővizébe, vagy az öblítőjébe.

Hogyan kell tárolni a parfümöket?

Száraz, hűvös helyen. A kupakot mindig tegye szorosan a szórófejre. Ha már megkezdte a parfüm használatát, tárolja eredeti dobozában!

Hogyan tehető egy illat tartósabbá?

Az illat tartósabbá tehető úgynevezett rétegezéssel - ugyanazt az illatot több különböző termékkel vigye fel bőrére, használja a tusolózselét, testápolót, deo sprayt is a parfüm mellett. Így az illat mélyebb és tartósabb lesz.

Miért legyen egynél több parfümöm?

Mert egy nem elég! Használjon különböző illatokat nappalra, estére és különleges alkalmakra. Ha több parfümje van, több a választási lehetősége!

Mikor és hogyan vásároljak parfümöt?

Az illatvásárláshoz az ideális időpont vagy kora délelőtt, amikor az orr még kipihent, vagy 17 óra körül, amikor az illatérzékelésünk a legjobban működik. Soha ne próbáljunk ki egyszerre háromnál több parfümöt, mert ennél többet az orrunk nem tud megkülönböztetni. Tipp: Mielőtt parfümvásárlásra indulunk, tegyünk egy kis zacskóba, vagy fóliába néhány pörkölt kávészemet, és ezt szippantsuk be két illattesztelés között, mert tökéletesen semlegesíti a szaglóreceptorainkat.

Meddig tartható el az illat?

Felnyitás nélkül a termék rendszerint 3-5 évig tartós marad. Utána viszont megváltozik az illata. Egy felnyitott flakon körülbelül másfél évig jó, utána az illat sokat veszít intenzitásából. Figyeljünk arra, hogy az üvegcsét ne tegyük fűtőtest közelébe, vagy közvetlenül ne érjék a nap sugarai.