Avon smink


Milyen legyen a szemöldökceruza színe?

Ne legyen sötétebb, mint a hajszín. Szőke haj esetében pedig a legvilágosabb, Blonde árnyalatot ajánljuk.

Milyen alapozót vegyek?

Legalább két, különböző formulájú alapozója legyen – egy a könnyű fedéshez, egy pedig arra az esetre, ha több smink felvitele szükséges.

Milyen legyen az alapozóm színe?

Az ideális szín kiválasztásához próbáljon ki több árnyalatot az arcán.Az igazi szinte eltűnik rajta.

Hogyan tegyen fel az alapozót?

Ujjbegyeivel vagy szivaccsal vigyen fel pontokat az állára, homlokára és orrára, majd egyenletesen dolgozza el az egész arcon. A maszkszerű hatás elkerülése érdekében a nyakát se felejtse ki.

Hova és hogyan használjam a korrektort?

Pontozzon egy kevés korrektort a szemek alá, a pattanásokra és a szeplőkre, foltokra, majd kenje el egyenletesen!

Mikor kell púdereznem az arcomat?

Az alapozás után finoman simítson egy kevés porpúdert a homlokára, az orrára, az orcáira, illetve minden olyan területre, melyről szeretné eltüntetni a ragyogást! Napközben is átpúderezheti a fénylő területeket, ezért tartson a táskájában egy kompakt púdert is!

Ha szép bőröm van, akkor is kell alapozót használnom?

Amennyiben hibátlan, gyönyörű a bőre, nem fontos nappalra alapozót feltenni, elég, ha finoman átpúderezi arcát egy nagy púderecsettel, hogy kihangsúlyozza bőre hamvasságát.

Távolülő szemeim vannak, hogyan fessem ki?

A külső részeken maradjon a közepes árnyalatú színeknél, míg a belső szemzug felé haladva egyre sötétebb árnyalatot alkalmazzon! A látványt fokozhatja azzal is, ha a sötétebb árnyalatok mellett a szemkontúr vonalat vastagítja a szemceruzával az orrnyereg irányába. Reggelente szeretnék minél kevesebb időt sminkeléssel tölteni.

Mit tanácsolnak, hogyan csináljam?

Egy gyors arctisztítás és tonizálás után egy olyan termékkel, amely egyszerre alapozó és púder (pl.: Bőrszínhez igazodó púderalapozó) perceket spórolhat meg. A szemnek fényt kölcsönöz a világos színű szemhéjpúder (válasszon egy önhöz illő összeállítást a Kettős-, illetve Hármas szemhéjpúdereink közül), az ajkakra pedig kerüljön gyorsan felvihető, természetes színű szájfény (pl.: Glazewear szájfény Clear, Delish vagy Darling Pink árnyalatban).

Hogyan tehető teltté a vékony ajak?

Először vigyünk fel egy kevés púdert az ajak bőrére, majd rajzoljuk körbe kontúrceruzával a száj természetes vonalánál egy milliméterrel nagyobbra. A kontúrceruzával satírozzuk át az ajkat, ezután ecsettel vigyük fel a rúzst. Végül a száj közepére, az alsó- és a felsőajakra egyaránt tegyünk szájfényt, amitől teltté és érzékivé válik.

Milyen színű szemhéjpúdert használjak?

Kontrasztos színeket használjon: barnát kék szemhez, barna szemhez kéket, zöld szemhez pedig lilát.

Ráncos szemet hogyan sminkeljem?

Soha ne használjunk világos szemhéjpúdert és korrektort se. A titok nyitja a bőr színével megegyező alapozó árnyalatában rejlik. Ezt vigyük fel a szem köré úgy, hogy közben mereven nézzük a plafont, mert ilyenkor a bőr kifeszül, és a ráncokban később sem ül meg a krém.

Mire jó a korrektor?

Rendkívül erős a fedőerejük, az arc egyenetlenségeit tüntethetjük el velük. A lilás fehéres árnyalatoktól a fáradt szürke arcbőr rózsás lesz. A piros foltokat, nyomkodás utáni hegeket a zöld tónus semlegesíti, a sárgás, bézses árnyalatok pedig a pigmentfoltokat, a kisebb sebeket.

Mi a szemöldök kiszedésének a menete?

Hetente 1-2-szer rendszeresen végezzük el a műveletet, és a kinőtt szálakat távolítsuk el. Zuhanyozás vagy arcpakolás után nedves kendőt tegyünk a szemöldökre, ilyenkor a pórusok kinyílnak, és a szőrszálacskák könnyebben kiszedhetők. A tépkedést a szemöldök alsó részénél kezdjük, mert itt könnyebben eltalálhatjuk a megfelelő formát. Arcápolóval átitatott vattával nyugtassuk meg a kipirosodott bőrt a tépkedés után.