Avon wellness


Mi a wellness?

Egyszerűen: életstílus. Magában foglalja a fittséget, a szépséget, a helyes táplálkozást, a külső és a belső harmóniát, és az egészséges élet meghosszabbítását. Olyan életstílus, amivel sokáig megőrizhetjük szépségünket, egészségünket.

Mit jelent a SPA szó?

A SPA szó a latin „Sanus per Aquam” kifejezés rövidítése, mely szó szerint a következőt jelenti: „egészség a víz által”. A SPA fogalom magában foglalja a test és a lélek szépségét és fittségét is, mely célt különböző gondoskodással és speciális kozmetikumok segítségségével igyekszik elérni.

Mire jó a marokkói rózsa?

Marokkó színpompás kertjeiben virágzik ez a százlevelű rózsa. A marokkóiak minden évben tartanak egy ünnepet, a virágkirálynő napját, amikor az emberek rózsavízzel áldják meg egymást. A marokkóiak által évszázadok óta használt rózsaolaj tökéletesen frissíti és regenerálja a bőrt, elsimítja a finom vonalakat.

Miért jó a tengervíz a bőrömnek?

A tengervíz iszapjában található sók, ásványi anyagok és fehérjék bőrre gyakorolt jótékony hatása ma már nem csak legenda, hanem klinikailag bizonyított tény. Ezért tapasztalható, hogy a tengerből származó hatóanyagokat tartalmazó termékek csodát tesznek bőrünkkel.

Miért szeretik a holt-tengeri készítményeket

A holt-tengeri só és iszap évszázadok óta híres gyógyhatásáról. Közismert gyógyhatását különleges összetételének köszönheti. A holt-tengeri ásványokat tartalmazó kozmetikai készítmények méregtelenítő hatásúak, csökkentik a narancsbőr tüneteit. Javítják a zsíros, problémás bőr állapotát, felszívják a bőrfelületről a felesleges zsírt anélkül, hogy kiszárítanák a bőrt. Frissítő, regeneráló, bőrfeszességet növelő tulajdonságaik miatt közkedveltek a vásárlók körében.

Tényleg létezik-e a fehér tea?

Igen, ám a fehér tea roppant ritka, Kína egyetlen tartományában, Fujijanban honos. A fehér teát egész évben csak néhány napon keresztül szüretelhetik, mert a benne rejlő öregedést gátló anyagok csak ez idő alatt fejtik ki hatásukat a intenzívebben. Ilyenkor a növény rügyeit még fehér burok védi. Az aprólékos munkával leszedett - és éppen emiatt rendkívül drága - növény hihetetlenül gazdag anti-oxidánsokban, amely az idő előtti öregedésért felelős szabad gyököket közömbösíti. Például védelmezi a bőrszöveteket az öregítő, ráncosító, gyorsan petyhüdtté tévő napsugárzással szemben, javítja a véráramlást, regenerálja a napozás káros hatásainak kitett bőrt.

Mi az az illóolaj?

Az illóolajok egyes növényekből különböző eljárásokkal előállított, jellegzetes illatú, szobahőmérsékleten - ellentétben a zsíros olajokkal - maradék nélkül elillanó folyadékok.

Mire jó az alga?

Az óceánok és tengerek kristálytiszta vizében fellelhető algák tízszer több nyomelemet tartalmaznak, mint például a zöldnövények. A bőrfeszesítő hatású alga és hínár nyomelemekkel és természetes vitaminokkal látják el a bőrt, bőrtápláló, ráncsimító, hidratáló hatásúak.Megelőzik a narancsbőr kialakulását, élénkítik a vérkeringést, segítik a bőr regenerálódását. Hallottam már, hogy az olívaolaj egészséges, de azt nem tudtam, hogy kozmetikumokban is használják... Az olívaolaj az őskor óta ismert és használt anyag. Vitaminokat, ásványi anyagokat és zsírsavakat tartalmaz. Védi, hidratálja és táplálja a bőrt, elősegíti annak regenerálódását. Csökkenti a ráncképződést, elősegíti a hámsejtek képződését és a sebgyógyulási folyamatot.